Blue Moon Marquee
zaterdag 23 september 2017
Blue Moon Marquee
Zaal open: 21:00 uur   ||    Entree: €8,-    ||   Youtube
Details:
Waar stilte is, daar komt een storm. Een storm aan lekker geluid wel te verstaan. Na een geluidsstille periode worden de speakers weer voorzien melodieuze deunen en worden de deuren van Poppodium SJOR van slot en grendel gehaald. Met de bladeren die al van de bomen vallen en de gure wind die gaat opsteken is het heerlijk binnenkomen met de lekkere warme blues van Blue Moon Marquee.
 
Blue Moon Marquee is een gypsy blues duo dat ontstaan is op de met wilde rozen bedekte heuvels van Alberta, Canada. Met de ogen dicht hoor je een duo dat speelt met de energie van een volledige band. Hun eigen muziek is beïnvloed door alles wat swingt en groovet. Denk daarbij aan Louis Armstrong, Howlin’ Wolf, Screaming Jay Hawkins en Django Reinhardt die zij als inspiratiebronnen hebben gebruikt. Het zijn geen geluidsfratsen, opgepimpte zang of vervormde gitaren, maar gewoon rechttoe rechtaan muziek wat je oorstelsel binnendringt. Wat je ziet en hoort krijg je ook op pure basis binnen.
 
Zanger A.W. Cardinal heeft een heerlijk doorrookte strot à la Tom Waits, en combineert bedrieglijk simpele riffs met fraaie jazz-akkoorden. Hij beheerst het gypsy jazz-idioom uitermate goed, en doet dat met passende korte solo’s zonder bezig te zijn met het scherper stellen van het record snarenfietsen. Django Reinhardt is bij hem nooit ver weg. Jasmine Colette verzorgt de ritmesectie met ‘upright bass’, terwijl ze met haar voeten de base- en snaredrum en high-hat bedient. Alsof dat nog niet genoeg is voor haar, verzorgt ze op zeer harmonieuze wijze de tweede stem.
 
Op zaterdag 23 september is deze warme gypsy en screaming blues uit de Canadeze Rocky Mountains voor elk zich respecterende muzikale oor aan te horen in Poppodium SJOR. De deuren gaan open om 21.00 uur. De entree aan de dagkassa is € 8,- 
 

vr27 september
Triboete Festival
Agenda

vr 27 juli
Triboete Festival
za 28 juli
Tispelpop
 
Laatste fotos
 
TWEETS
 
Home
Agenda
Media
Kladblok
Informatie
Contact
Word lid van de JWG!